ZileleCarierei pe Facebook ZileleCarierei pe Google + ZileleCarierei pe Twitter
 
 
 
28 - 29 OCT 2020
Let's meet online!
 

Esti student. Ce urmeaza? ITPS te ajuta sa afli.

 
 
19 OCT 2017
Sunt student. Ce urmează?
 
Sunt o multitudine de opțiuni disponibile (poate mai multe decât crezi) și este esential să faci alegerea potrivită pentru personalitatea ta, iar informarea este primordială. Este foarte important să cunoști piața și ce iți poate ea oferi.Ok, nu ai experientă, dar acest aspect nu trebuie să te influențeze astfel încat să accepti orice job. 
Sfatul nostru este să verifici următoarele:
 
Compatibilitatea - este esențială în orice domeniu de activitate. Daca ești un tip care preferă un mediu de lucru foarte ordonat și procedurizat, în care nu se deviază de la anumite protocoale, atunci iți alegi un job unde procedurile sunt implementate și respectate. Pe de altă parte, dacă preferi flexibilitatea, creativitatea, independența, apreciezi provocările și o doza mare de  diversitate, atunci, în mod sigur, faci o alegere în această direcție.
 
Colegii – cu siguranță nu îi poți alege tu pe ei, dar ceea ce poți alege este colectivul în care te vei simți cu adevarat bine, adica vei fi integrat în echipă. Dacă în etapa de mai sus ai găsit job-ul compatibil cu felul tău de a fi, probabil colegii tăi iți seamănă. Un alt aspect, deloc de neglijat, este cunoașterea șefului direct: ce fel de om este, ce personalitate are, cum interacționează cu ceilalți colegi? Sunt lucruri care  iți vor influența fiecare zi petrecută acolo; ia în calcul faptul că, petreci 8 din 12 ore la job, adică cu ei. 
 
Deplasările - așa cum am stabilit și mai sus, important este ca job-ul respectiv să te reprezinte. Dacă iți plac călătorile în interes de serviciu, în mod sigur te vei bucura de delegații. În schimb, dacă preferi să te vezi periodic cu familia sau cu prietenii, nu vei fi tocmai încântat să pleci în deplasare timp de două săptămâni în fiecare lună. 
 
Programul - știm toți care sunt avantajele unui program flexibil, unde nu există pontaje, fișe interminabile, zeci de email-uri pentru o zi de concediu, ci se merge pe bun simț și un grad mare de toleranță pentru parametrii profesionali și personali. Întodeauna, reciproca este valabilă - de la firmă spre angajat și de la angajat spre firmă.
 
Salariul și beneficiile - în IT, în momentul de față, nu prea poți câstiga puțin, rămane doar să vezi dacă lista de beneficii extra ți-o poți permite dintr-un salariu de IT-ist sau ai nevoie să ți-o asigure compania (nimic nu este gratis în lumea asta…). Iți permiți să plătești un abonament la sală sau ai nevoie să acopere compania aceste costuri?
 
Te invităm la Zilele Carierei, în 25 octombrie, ora 14:00, la etajul I, în Sala de Conferințe, să povestim despre cum să alegi tu angajatorul, nu să te aleagă exclusiv el pe tine.
 
 
ULTIMELE NOUTATI
 
 
Retrospectiva Zilelor Carierei, editia 17
30
OCT
2020
 
Retrospectiva Zilelor Carierei, editia 17
 
Ce înseamnă Zilele Carierei online?
26
OCT
2020
 
Participă și tu la conferințele susținute de cei mai mari angajatori la ,,Zilele Carierei - onli...
07
MAI
2020
Zilele Carierei CCOC
© Copyright 2021 Zilele Carierei.   Web design by Royalty