ZileleCarierei pe Facebook ZileleCarierei pe Google + ZileleCarierei pe Twitter
 
 
 
13 - 15 MAI 2020
Let's meet online!
 

Curs despre antreprenoriatul comunitar inovativ la Zilele Carierei

 
 
06 MAR 2020

 

Ca o iniţiativă de colaborare bilaterală, între Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) şi Universitatea pentru Dezvoltare Verde din Norvegia ( The College for Green Development  (HGUt)), profesorii Johan Barstad şi Rhys Evans vor oferi un curs unui număr de 15-18 studenţi UPT despre antreprenoriatul social inovativ. Acest curs urmează a se desfăşura în cadrul evenimentului Zilele Carierei, aflat la cea de-a XVI-a ediţie, în zilele de 25 si 26 martie 2020, la Cantina UPT, situată pe Aleea Studenților 2, Timișoara.
Cursul oferă inspirație și informaţii detaliate ale procesului de inovare celor implicați în crearea de soluții creative, în special pentru zonele rurale din Europa. Dezvoltat pornind de la un Curs  de inovație existent în cadrul Universitătii HGUt din Norvegia, această sesiune de instruire, gratuită pentru participanţi, aduce părţi cheie ale cursului iniţial, în limba engleză. Prin implicare, studenții înțeleg procesul de dezvoltare în sine, procesul  de dezvoltare personală cât şi procesul de dezvoltare socială, procese care stau la baza inovației.
Pe parcursul celor 2 zile de studiu intensiv (9:00-17:00), vor fi abordate teme de discuţie, precum:
Ce este inovația? Inovație, autenticitate și calitate;
Creativitate și Curaj;   Auto-eficacitate; Gândire laterală;
Dezvoltare și peisaje culturale; Bunuri private - bunuri publice;  Economie de cultură;
Dezvoltare activă vs dezvoltare pasivă etc.
De asemenea, studenţilor li se vor prezenta exemple de dezvoltare rurală comunitară din întreaga lume cu scopul de a-i inspira.
 
Totodată,  Angela Boarteş, antreprenor local,  va răspunde intrebărilor studenţilor, punându-şi la dispoziţie experienţa personală de antreprenoriat şi evidenţiind particularităţile acestui sector în Romania in raport cu cel din Norvegia. Ea este fondator Soft Build SRL (https://www.soft-build.com/) şi fost student al UPT. Participă cu interes la diverse proiecte sociale, educative şi inovative fiind şi parte din echipa de specialişti voluntari ai proiectului CoderDojo în mediul rural (Sânmihaiu Român),  unde învaţă un grup de copii să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicaţii, programe, jocuri etc.
Implementarea cursului va avea în vedere şi implicarea activa în predarea cunoştintelor şi formarea compeţentelor antreprenoriale  a unui număr suplimentar de 2-3 studenţi UPT care vor avea parte de o zi în plus de pregătire cu profesorii norvegieni. Ei vor învăţa să îi înveţe pe ceilalţi ce este antreprenoriatul inovativ comunitar.
Studenţii UPT selectaţi pentru  a participa la curs trebuie sa fie vorbitori de limba engleză şi să manifeste dorinţa de a activa în domeniul antreprenoriatului. Formularul în baza căruia pot comunica intenţia pentru curs, poate fi găsit online,  accesând linkul:                                                                                                                                                                           https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0pPlYRe_aXiF6SbWYlsgUd-SLsMJcPpwCVgTZlAywMJOpeg/viewform
Participantii vor primi un certificat care le atesta participarea la curs de la partenerul norvegian The College for Green Development  (HGUt).
Finantarea costurilor legate de deplasarea celor două cadre didactice norvegiene s-a realizat prin Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antrepernoriatul Tinerilor ( "Education, Scholarships, Apprenticeships and Youth Entrepreneurship " ), finanţat prin Mecanismul financiar al SEE (2014-2021) şi este continuarea unei alte acţiuni bilaterale desfăşurate în Octombrie 2019. Atunci psihologul CCOC, Cristina Hălbac Cotoară Zamfir, s-a deplasat în Norvegia pentru discuţii referitoare la oportunitatea pregătirii unor proiecte de cercetare în cadrul apelurilor SEE precum şi pentru întărirea cooperării între UPT şi HGUt.                                                                                                                                             
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
 
 
Participă și tu la conferințele susținute de cei mai mari angajatori la ,,Zilele Carierei - onli...
07
MAI
2020
 
ZILE DE STAND - online
 
Curs despre antreprenoriatul comunitar inovativ la Zilele Carierei
06
MAR
2020
 
Oferta Companiilor pentru Zilele Carierei 14
26
MAR
2019
Zilele Carierei CCOC
© Copyright 2020 Zilele Carierei.   Web design by Royalty